Cascara
sáček 200 gZpůsob zpracování: naturální
Skladem
Doprava zdarma při nákupu nad 3 kg kávy
Kávové slupky z Haciendy Sonora v Kostarice.
Co je Cascara?
Cascara je přímý překlad španělského slova "slupka" nebo "skořápka". Kávové zrno, které všichni známe a milujeme, je technicky vzato semeno kávovníku, kolem něhož roste masitý, šťavnatý plod. Při zpracování kávy se slupka s dužinou plodu obvykle odstraní a kávová zrna se usuší a upraží do podoby, kterou vidíme, když otevřeme náš balíček kávy!
Při výrobě cascary se káva nejprve zbaví slupky s dužinou a tyto se seberou a následně se buď očistí vodou, nebo projdou odpařovací komorou, která je rychle zahřeje a zničí případné bakterie. Po umytí slupek může začít proces sušení. Tradičně se cascara suší na slunci nebo v sušičkách.
Při výrobě cascary se káva nejprve zbaví slupky s dužinou a tyto se seberou a následně se buď očistí vodou, nebo projdou odpařovací komorou, která je rychle zahřeje a zničí případné bakterie. Po umytí slupek může začít proces sušení. Tradičně se cascara suší na slunci nebo v sušičkách.
Obsah kofeinu v cascaře se pohybuje kolem 100 miligramů na litr, zatímco černá káva mívá 400 - 800 miligramů na litr.
Co se z Cascary připravuje?
Z cascary si můžete připravit velice chutný a přirozeně nasládlý horký čaj či ji připravit za studena a užít si osvěžující nápoj s ledem v letních měsících. Přidáním trochy medu podtrhnete její chuť.
Z cascary si můžete připravit velice chutný a přirozeně nasládlý horký čaj či ji připravit za studena a užít si osvěžující nápoj s ledem v letních měsících. Přidáním trochy medu podtrhnete její chuť.
Chuťový profil: sladkost, rooibos, třešně, med.